2/8/09

La llave de Sarah

Rosnay, Tatiana De. La llave de Sarah. Madrid : Suma, 2007. ISBN 9788483650264 .

Aquesta novel·la històrica (tot i que només en els fets, perquè l'autora diu que els personatges són ficticis) enganxa des de la primera línia tant pel que fa a l'estil (ràpid, fàcil, amè) com pel que fa a l'argument (la redada i posterior deportació als camps de concentració nazis de 13.000 jueus parisins al Velòdrom d'Hivern el juliol de 1942).

La Sarah. una de les nenes jueves que va ser detinguda aquella matinada juntament amb els seus pares, és una de les protagonistes d'aquesta emocionant novel·la. Ella està convençuda que tornaran en unes hores i amaga el seu germanet de quatre anys en un armari tancat amb clau sense dir-ho a ningú. Però, evidentment, les coses són molt més complicades del que es pensa i quan aconsegueix tornar... ja és massa tard pel pobre Michel.

L'altra de les protagonistes és la Júlia, una periodista americana que viu a París i que escriu un article sobre l'efemèride de la redada del "Vel d'Hiv". Totes dues històries s'acabaran barrejant, creant un clima molt addictiu pel lector.

Molt, molt, molt recomanable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada