5/8/09

Un verano en Sicilia

Blasi, Marlena De. Un verano en Sicilia. Madrid : Martínez Roca, 2009. ISBN 9788427035393 .

Una meravellosa i tendra història d'amor que t'atrapa i t'envolta com les aromes a fantàstic menjar que apareixen a cada pàgina. Ho juro, és impossible llegir més de dues pàgines i no picar res de res!

La protagonista d'aquesta encantadora història és la Tosca, una siciliana amb una vida llarga i fantàstica plena de records, qui regeix una mena d'hotel-residència-convent plena de gent que es dediquen a fer allò que millor saben (cuinar, cuidar de l'hort, encarregar-se del bestiar ... o explicar històries, com la pròpia Tosca).

Tosca serà l'encarregada, a l'ombra estiuenca d'un magnoli vell, d'explicar la seva pròpia vida i la dels habitants de "Villa Donnafugata" a una de les seves convidades, la mateixa Marlena qui amb el seu marit van a parar a aquesta fantàstica residència com per casualitat buscant allotjament.

Aquesta és una novel·la tendra en la que es barregen magistralment els conceptes d'amor, dolor, vida, mort, bellesa, silenci, calor, vendetta siciliana, aromes embriagadors ... Una delícia per aquestes tardes d'estiu!


1 comentari:

  1. Hola Sandra,

    Gracies pel comentari. Al Javier Moro, el vaig descobrir amb aquest llibre “La passió India”. Em va agradar molt, La vida de la Anita Delgado és molt interessant, però també molt trista: mai va ser reconeguda com a maharaní, tampoc va ser estimada per la comunitat de dones del maharajà. Però va ser la vida que va triar. L’autor ens fa entrar a la novel•la de tal manera que t’enganxa fina al final.
    Veig que t’ha agradat, doncs t’aconsello “El sari vermell”, en aquesta explica la vida dels Gandhi, amb la veu de la jove italiana Sònia Maino, que es va casat amb el fill gran de l’Indira en Rajiv Gandhi.
    La gaudiràs moltíssim.
    En el programa del 30 d’abril es va comentar aquest llibre, i el pots trobar en el blog.
    Bon estiu i gaudeix de les lectures

    ResponElimina