25/6/10

Criadas y señoras

Stockett, Kathryn. Criadas y señoras. Madrid : maeva, 2009. ISBN 9788492695102.

Jackson, Mississipi, 1962. Les senyores juguen a cartes, compren roba bonica, assisteixen a festes benèfiques ... i les criades es queden a casa cuinant, netejant, cuidant els seus fills i aguantant estòicament les impertinències de les dones per a les que treballen.
En una societat racista i masclista, que aparta i ninguneja les dones negres, una joveneta de classe alta vol canviar les coses. D'amagat i amb l'ajuda inestimable d'unes quantes de les criades de les seves suposades amigues, escriurà un llibre sobre les relacions entre senyores i criades, entre les dones blanques i negres. Perquè, malgrat que les seves conegudes no ho entenen, no hi ha diferències entre les persones.
Mentre escriuen clandestinament el llibre s'han d'amagar de tothom perquè és perillós, però ... què passarà quan es publiqui i les "senyores" es vegin retratades (i ben retratades!) a les pàgines d'un llibre? Seran capaces d'assumir el que vindrà -bo i dolent- a partir de l'arribada a les llibreries de la seva obra?

És entretinguda, tot i que m'esperava una mica més d'aquest llibre. El boca-orella ha funcionat molt bé amb aquesta novel·la i la història prometia força, tot i que a mí m'ha semblat una mica fluixeta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada