27/6/10

Nadie lo ha visto

Jungstedt, Mari. Nadie lo ha visto. Madrid : Maeva, 2009. ISBN 9788496748835.

Durant els dies previs al començament de les vacances d'estiu, apareixen mortes tres dones a l'illa sueca de Gotland. Totes tres tenen en comú una mort violenta, sense cap agressió sexual i que apareixen amb les calces ficades a la boca. Aquests crims tenen desconcertats al comissari Anders Knutas i els seus companys, així com també al periodista de successos Johan Berg. Quin és el motiu dels tres assassinats? Quin és el nexe d'unió entre les tres víctimes? Qui és l'assassi? El podran agafar abans que torni a matar una altra dona?

És aquesta una novel·la negra força entretinguda, de les que enganxen des del principi. El problema és que recorda -massa, al meu parer- a les novel·les de la Camilla Lackberg. Tant en l'estructura de la novel·la, la passió per la descripció dels personatges a nivell psicològic, l'escenari dels crims situat en una petita localitat sueca ... si fins i tot de tant en tant hi ha una pàgina en cursiva amb les reflexions de l'assassí!

Tot i així, crec que val la pena llegir aquesta primera novel·la de la sèrie protagonitzada pel comissari Knutas (i les altres, titulades Nadie lo ha oido y Nadie lo conoce). Fantàstica per endur-te a la maleta per les vacances!

1 comentari:

  1. Hola,

    Me ha gustado mucho la novela. El estilo es muy parecido a la Camilla Lackberg. Es fácil de leer y me ha enganchado.

    Gracias por recomendármelo.

    ResponElimina