5/2/12

Tiempo de arena

Chacón, Inma. Tiempo de arena. Barcelona : Planeta, 2011. ISBN 9788408104834.



Aquesta és la història d'una família plena de dones i de secrets. Les germanes Camp de la Cruz (la Mariana, la Munda i l'Alejandra) i la petita Xisca, filla de la germana gran, tornen a Toledo provinents de Manila a finals del segle XIX. El pare de les noies acaba de morir i la germana gran, la Mariana, vídua i mare d'una nena petita, serà la nova marquesa de Sotoñal. Al contrari que la Mariana -defensora de les tradicions, estricta i amb molts aires de grandesa- les altres dues germanes són modernes i rebels (la Munda és maçona i l'Alejandra serà advocada) i partidàries de les reformes socials -sobretot de totes aquelles que afecten a la llibertat i als drets de les dones- i aviat deixaran Toledo per viure juntes a Madrid. Passen els anys i quan la jove Xisca agonitza a causa de la tuberculosi destapa la caixa dels trons cridant desesperadament els seus fills. Fills? Quins fills? Tot i les negatives de la mare, les tietes de la Xisca remenaran cel i terra per trobar la veritat.


Finalista del Premi Planeta 2011, aquesta novel·la m'ha semblat molt completa i interessant. Conflictes generacionals, passions i venjances, grans mentides i secrets en veu alta ... en un canvi de segle molt mogut a nivell social. Vaja, una miqueta de tot! Ja sabeu que m'encanten les històries de dones i en aquesta elles són les absolutes protagonistes. 

M'ha agradat molt, la veritat. Us la recomano!

6 comentaris:

  1. Sembla interessant, la tindré en compte. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí que ho és! Sovint les novel·les que guanyen premis (o es queden a les portes, com aquesta)m'acaben decepcionant perquè n'espero molt d'elles. Aquesta ha estat una sorpresa força agradable, la veritat.
      Gràcies pel teu comentari!

      Petonets

      Elimina
  2. Hola, Sandra, qué prontito te lo has leído. No te duran nada. No he leído nada de esta autora pero como veo que te ha gustado voy a buscarlo y ¡a la saca!. Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Pilar
      Pues mira quién fue a hablar ... ¡tú los devoras! JI JI JI
      La verdad es que se lee muy rapidito porque la historia de las hermanas es muy interesante. Yo creo que te gustará también mucho.

      Besos

      Elimina
  3. Es una novela fantástica. Últimamente me gustan más las finalistas que los premios planeta, no entiendo el motivo.
    Me encantó.
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola!
      ¡Totalmente de acuerdo contigo! Ha sido una verdadera sorpresa, porque el año pasado me leí Riña de gatos y me decepcionó tanto que ya no quería saber nada más de los Premios Planeta.
      Por eso quizás comencé con la finalista, porque yo opino como tú. Leer el primer premio me da un poco de miedo, vistas mis experiencias anteriores. Normalmente no me han gustado nada (quizás espero demasiado, no sé).

      Esta la pienso recomendar a todo aquel que quiera escucharme (¡o leerme!) porque vale la pena.

      ¡¡Gracias por tu comentario!!

      Besitos

      Elimina