6/7/12

La conjura de Cortés


Asensi, Matilde. La conjura de Cortés. Barcelona : Planeta, 2012. ISBN 9788408008033.


El 1608, després de matar a quatre dels germans Curvo a Sevilla, la Catalina Solís (i el seu alter ego, en Martín "Ojo de plata") torna al Carib. La seva situació personal és molt complicada perquè com a Martín Nevares està reclamat a tot l'imperi per contraban il·lícit amb l'enemic en temps de guerra i, com a Catalina Solís, pels assassinats del Fernando, la Juana, la Isabel i el Diego Curvo. Però la venjança que va prometre al seu pare abans de morir no està acabada del tot : encara queden vius l'Arias Curvo i el seu nebot Lope de Coa.


Mentre va rumiant com acabar amb els dos únics supervivents de la família Curvo, Don Pedro Cortés (nét del gran conqueridor Hernán Cortés) està a punt de dur a terme una conspiració per ser el nou rei de la Nova Espanya. I és que el seu avi va amagar un tresor tan gran que podria sufragar les enormes despeses de la creació i defensa del nou regne que vol crear, un regne totalment independent del rei Felip III. La Catalina, per casualitat, s'apodera del mapa del tresor i intentarà malograr la conspiració. A canvi, el Virrei li ha ofert netejar el seu nom i el del seu pare, la restitució completa de les seves propietats (a Espanya i al Nou Món) i un títol nobiliari.


La Catalina i el Martín tenen, doncs, dues grans aventures per davant : acabar amb els dos Curvo que queden i trobar el gran tresor de Cortés. 


Què més es pot demanar a una novel·la? Una dona que també és un home, pirateria, una sanguinària venjança, un mapa del tresor, una conspiració política, aventures a dojo i moltes dosis d'humor i amor. N'hi ha per tots els gustos!


Aquesta és la tercera i última entrega de la trilogia de Martín "Ojo de plata" i la veritat és que no m'ha decebut gens ni mica. Divertida i absorbent des de la primera pàgina, la Matilde Asensi és una experta a tenir-nos enganxats a les seves històries. Els personatges estan molt ben definits, el ritme narratiu és molt àgil i, el millor de tot, és que no t'avorreixes en cap moment perquè no paren de passar coses interessants.


No us perdeu per res del món aquesta trilogia! Una lectura totalment recomanable per aquest estiu, feu-me cas.


Tierra firme (Planeta, 2007) (primera part)
Venganza en Sevilla (Planeta, 2010) (segona part)
Martín Ojo de Plata (Planeta, 2011) (recopilació de les dues anteriors)
La Conjura de Cortés (Planeta, 2012) (tercera part)

6 comentaris:

  1. Només he llegit dos llibres de l'autora i m'han semblat entretinguts.
    De moment aquests els deixo que ara una saga és massa per la meva llista de pendents. ostres fins i tot hi ha una recopilació de les dues primeres?? què fort!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!

      Doncs sí, noia, és molt fort. La veritat és que és aquesta una trilogia molt, molt recomanable perquè està plena d'aventures. Jo et suggereixo, però, que el dia que et decideixis les llegeixis seguides, perquè si no et perds una miqueta amb els noms.

      Per cert, a tu t'encantarà perquè trobaràs molts, molts mots en el castellà del Segle d'Or. Com ho veus?

      Molts petonets

      Elimina
    2. "Conocí" a Matilde con su libro Iacobus y de ahí empece a leer su literatura, La conjura de Córtes aún no ha llegado a México per es un hecho aue me hare de ese libro; así podre dar mi opinión. Saludos
      Twitter@calfteam , G+calfteam , whatsapp 4142196868

      Elimina
    3. ¡Bienvenid@!

      Espero que os llegue pronto esta maravilla de novela, porque es de las que se devoran de una sentada. Deseo que disfrutes de su lectura tanto como yo. ¡Matilde es una de mis autoras favoritas!

      Un beso

      Elimina
  2. No se si llegir-me aquest llibre. Vaig llegir el seu llibre "Todo bajo el cielo", per varies recomanacions i em va decebre bastant.
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda Sònia!

      Doncs no sé què dir-te, perquè a mí em va agradar molt "Todo bajo el cielo"... De fet, la Matilde Asensi és una autora que m'agrada molt, perquè trobo que les seves novel·les tenen una mica de tot : aventures, humor, intriga, amor ... i les trobo força entretingudes.

      La veritat és que aquesta és la novel·la que completa la trilogia protagonitzada per Martín "Ojo de plata" i, en tot cas, et recomanaria que comencessis per la primera part o no t'enteraràs de res.

      Ja em diràs què t'ha semblat si finalment et decideixes a llegir-les.

      Moltíssimes gràcies per la visita i per deixar-me el teu comentari!

      Una abraçada

      Elimina