24/7/12

La diamantista de la emperatriz


Arístegui, Pilar de. La diamantista de la emperatriz. Barcelona : Ediciones B, 2008. ISBN 9788466637671.


Toledo, 1528. La Micaela Vallesteros és la filla d'un prestigiós orfebre de Toledo. Quan el seu promès Diego apareix una matinada assassinat al riu Tajo, la seva vida canvia per sempre. El seu pare i el seu germà Damián l'animen a treballar al taller familiar per ajudar a superar la seva desgràcia. Un dia, l'emperadriu Isabel -casada amb Carles V-  encarrega als dos germans que viatgin per Itàlia per trobar nous motius d'inspiració i per aprendre les tècniques dels millors artesans italians. Però els dos germans no viatjaran sols a Itàlia, els acompanyarà el capità i amic Íñigo Vidaurre amb la seva germana Pilar, la dona del Damià i en Daniel, expert mariner.


El viatge durarà sis anys i mentre el germans Vallesteros es formen per ser els millors orfebres de l'Imperi, l'Íñigo i el Daniel duran a terme una missió secreta relacionada amb la política imperial : aconseguir noves aliances per reforçar d'una banda Europa davant els atacs otomans i, de l'altra, intentar cohesionar les diferents religions que conviuen en el territori. Molts seran els enemics que voldran impedir que aquesta missió arribi a bon port, ho aconseguiran finalment?


Aquesta és la primera novel·la que llegeixo d'aquesta autora i, la veritat, m'esperava una altra cosa. El tema no està gens malament (intrigues, amors, missions secretes, conèixer de prop com treballaven el artesans italians del Renaixement ...) però trobo que no passa pràcticament res. L'acció és molt lenta i es fa una mica pesadeta. En canvi, trobo que està molt ben documentada i tant les referències històriques com les artístiques fan que l'ambientació de la novel·la sigui fantàstica. També s'ha de destacar el fet que l'autora és artista i que ha sabut descriure i destacar molt bé en la Micaela el paper de la dona en la història de l'art durant el segle XVI. 


Si voleu més informació, podeu consultar la web oficial de l'autora.

2 comentaris:

  1. Hola, Sandra. veo que tú sí varías de género en tus lecturas. Yo estoy muy perezosa con la novela histórica, y eso que tengo apuntadas unas cuántas. A ver si me animo y cambio el tercio y leo algo de histórica, aunque ésta que reseñas no me llama mucho. De Mankell había visto algún otro libro infantil, pero no conocía éste. Lo apunto. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola Pilar!
      Pues no te creas, que yo también tenía un poco descuidada la novela histórica últimamente. Es que hay tantas historias truculentas que me llaman la atención (y mucha parte de la culpa la tenéis tú y tus reseñas, ya lo sabes) ...

      Esta te la puedes ahorrar, pero si no has leído "Prométeme que serás libre" ya la estás comenzando pero ya porque te va a encantar.

      Y esta de Mankell tiene cien páginas y me duró un viaje en tren hasta casa. Es un cuento bonito, pero tampoco mata. La que tienes que apuntarte es la que tengo entre manos ahora, porque es una historia preciosa sobre una mujer y su jardín. ¡Y también es cortita!

      Gracias por estar siempre ahí comentando todas mis entradas. Eres un solete.

      Un besazo

      Elimina