1/8/12

El mes más cruel


Adón, Pilar. El mes más cruel. Madrid : Impedimenta, 2010. ISBN 9788493760168.


Aquest és l'últim recull de contes de la Pilar Adón. La Marta Sanz, a la introducció, explica entre d'altres coses que aquests catorze contes són una "metàfora de la lectura : la metàfora d'una dependència semblant a l'amor i als llaços que ens uneixen amb els altres". Ha estat guardonada amb el premi finalista del Premi de la Crítica 2010.


Aquests catorze contes curts els he trobat molt poètics i estan escrits amb una prosa realment delicada i intel·ligent. Al final de cada conte trobem un petit poema a mode de "moraleja" i en ells es barregen molts tipus de sentiments : por, bogeria, desesperació, amor, pèrdua, inquietud, separació, soledat, etc.


Ja sabeu que els contes no m'agraden especialment, però la portada d'aquest llibre em va agradar i inquietar a parts iguals i per això em vaig decidir. La veritat és que no m'han agradat gens, però reconec que la portada reflecteix perfectament què et trobaràs a dins del llibre. Els contes són absolutament inquietants, amb girs inesperats que et descol·loquen del tot. Són cruels i realment perversos i quan els acabes de llegir et deixen com a lector la sensació molt estranya i desagradable de no saber si realment l'has entès bé. 


Digueu-me simple si voleu, però a mi m'agrada entendre el significat d'allò que llegeixo. Si us agraden els relats desconcertants, aquest és el vostre llibre.

4 comentaris:

  1. Hola, guapetona, aquí estoy de nuevo. A mí tampoco me gustan especialmente los libros de relatos o cuentos, a veces apunto el título pero luego nunca me decido a empezarlos, así que esta vez lo dejo pasar. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Haces bien, Pilar, porque no vale la pena que pierdas el tiempo con estos cuentos ...

      Un besazo

      Elimina
  2. Hola Sandra, la veritat és que la portada m'agrada molt, si el trobo a la biblioteca igual probo un conte, a veure si tinc la mateixa sensació que tan ben has descrit! Abraçades!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Perkins!

      És que els d'Impedimenta tenen una gràcia especial per a triar les portades dels llibres que publiquen. Jo les trobo precioses totes!

      A veure si el trobes i ja em diràs què en penses. A mí em deixaven amb la boca oberta perquè ja s'havien acabat i no havia acabat d'agafar-li el sentit al conte! Ji Ji Ji

      Gràcies pels comentaris, com sempre!

      Petonets

      Elimina