28/3/10

Solsticio de invierno

Pilcher, Rosamunde. Solsticio de invierno. Barcelona : DeBolsillo, 2004. ISBN 84-9759-736-2.

L'Elfrida i l'Òscar són dues persones grans a les que la vida ha tractat malament. Ella es queda sola quan la seva parella mor per una malaltia i abandona Londres per anar a viure a un poblet al camp. L'Òscar, el seu veí i amic, perd la dona i la filla en un accident de cotxe dos mesos abans del Nadal. Tots dos decideixen anar a viure uns mesos a la casa que l'Òscar té a Escòcia ... però el destí té altres plans per aquest solstici d'hivern. Si es pensen que estaran sols amb els seus pensaments estan molt equivocats. Passaran els Nadals més fantàstics en companyia d'una jove parenta llunyana de l'Elfrida, la seva neboda de catorze anys i un jove desconegut que ha quedat atrapat per la neu.

En el fons, totes les novel·les de la Rosamunde Pilcher s'assemblen força : el concepte idíl·lic de viure al camp, tots els personatges acaben sent molt bones persones, els sentiments a flor de pell ... Vaja, una mica com les obres de la Jane Austen. Però a mí m'agraden perquè m'ajuden a desconnectar de les novel·les negres, plenes de sang i fetge. Així preparo la ment per una nova tongada de crims horripilants!

Entretinguda i lleugera. A mí sempre que llegeixo novel·les d'aquesta autora m'entren moltes ganes de comprar una casa vella en plena campinya anglesa i transformar-la en hotelet rural. Una casa molt acollidora i plena a vessar de gent entranyable, com les novel·les de la Pilcher.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada