30/4/10

El hipnotista

Kepler, Lars. El hipnotista. Barcelona : Planeta Internacional, 2010. ISBN 978-84-08-09054-0.

Erik Maria Bark és un prestigiós hipnotista suec, especialista en el tractament de pacients amb traumes aguts. Tot i la seva promesa de fa uns anys de no tornar a practicar l'hipnosi amb els seus pacients, ho farà de nou per ajudar al comissari Joona Linna en un cas.

El jove Josef Ek, únic supervivent de l'assassinat de la seva família, és incapaç de reaccionar i parlar. I la policia necessita el seu testimoni per tal de poder atrapar l'assassí. Gràcies a la sessió d'hipnosi serà capaç de descriure què ha passar realment ... Però el resultat és ben sorprenent : ningú s'esperava que l'adolescent reconegués l'autoria dels crims!

El cas es complica força quan el Josef s'escapa de l'hospital i segresten el fill de l'Erik. El llistat de sospitosos creix per moments i el temps corre en contra del comissari i dels pares del noi segrestat. Qui hi ha al darrera de tota aquesta història?

Aquesta és la novel·la que em van regalar per Sant Jordi. I m'ha durat un sospir! La lectura és molt fàcil tot i que està redactada en present -sovint havia de tornar enrere unes línies per tornar a agafar el fil-. Potser és perquè estic massa acostumada a llegir novel·les redactades en passat ...

Al principi em va semblar massa previsible perquè en les primeres pàgines ja sospites que l'autor de la matança no pot ser un altre que el jove supervivent i es confirma ràpidament en acabar la sessió d'hipnosi. Però com que després es complica la trama i apareixen molts sospitosos, t'enganxes de veritat i ja no la pots deixar fins que l'acabes.

Recomanable!

1 comentari:

  1. Interesante obra, la narración te va llevando de la mano y al final logras comprender el porqué de cada suceso. Ahora ésta la serie El Hipnotizador , con un título parecido, donde vemos el uso de la hipnosis para revelar secretos y enigmas. Igual la recomiendo.

    ResponElimina