3/11/11

Signatura 400

Divry, Sophie. Signatura 400. Barcelona : Blackie books, 2011. ISBN 9788493874544.


Un lector passa la nit dormint en una biblioteca pública de províncies perquè es queda tancat dintre per error. Una estona abans d'obrir de nou les portes al públic l'endemà, és despertat per una de les bibliotecàries. Aquesta dona, mentre ordena els llibres consultats el dia anterior i prepara la sala de lectura, li oferirà els seus pensaments i sentiments al voltant dels llibres i la biblioteca en un monòleg ple de desencant, ironia ... i moltes pinzellades d'humor.


Una novel·la molt i molt curta (en una tarda te la llegeixes!) al voltant dels llibres, els lectors i les biblioteques. Tot i que la bibliotecària protagonista és pel meu gust una mica massa neuròtica i sovint té paranoies mentals, totes aquelles persones que vivim envoltades de llibres, prestatgeries i lectors (com jo mateixa) hauríem de llegir-la, perquè en molts moments et veus reflectida i el somriure apareix sense voler-ho a la teva cara.


Molt recomanable!

2 comentaris:

  1. Ja la tinc apuntada, segur que serà profitosa

    ResponElimina
  2. Com a mínim és curiosa i original, perquè hi ha publicades poquetes novel·les sobre biblioteques (al menys que jo sàpiga).

    Sabies que quan es va publicar no hi havia manera de trobar-la a les llibreries perquè tot el col·lectiu bibliotecari va anar de cop a comprar-la? Si és que, en el fons, també som una micona "frikis" (amb carinyo, eh?) Ji Ji Ji

    Fins la propera!

    Petonets

    ResponElimina