27/4/12

Blancanieves debe morir


Neuhaus, Nele. Blancanieves debe morir. Madrid : Maeva, 2012. ISBN 9788415120872.


El jove Tobies Sartorius surt de la presó el novembre de 2007, després d'una condemna de deu anys per l'assassinat de dues noies del seu poble, la Laura Wagner i l'Stephanie Schneeberger -coneguda per tots com a Blancaneus per la semblança a la princesa del conte-. Torna a Altenhain, un petit poble a prop de Frankfurt, i aquest fet revolucionarà tot el veïnat. Fa deu anys les dues adolescents, totes dues parella sentimental d'en Tobies, van desaparèixer misteriosament la mateixa nit. De cop i volta, coincidint amb el retorn d'en Tobies, uns obrers troben per casualitat l'esquelet de la Laura Wagner. On és el cadàver de la Blancaneus? Per acabar-ho d'adobar, la desaparició d'una altra noia farà que els habitants d'Altenhain sospitin directament del jove Tobies. Haurà assassinat a l'adolescent desapareguda?


Els encarregats de dur a terme la investigació seran els comissaris Pia Kirchhoff i Oliver von Bodenstein. I la veritat és que no ho tindran gens fàcil, perquè en aquest poble s'amaguen molts secrets, hi ha massa comptes pendents i una quantitat ingent de sospitosos. Aconseguiran esbrinar què va passar realment fa deu anys amb la Laura i l'Stephanie? En Tobies va ser realment l'assassí de les noies? On està la desapareguda Amelie?




Aquesta és la quarta entrega de la sèrie, tot i que només s'ha publicat aquesta en castellà. Com pot ser que les editorials no publiquin aquest tipus de novel·les en ordre? Tant costa començar per la primera? Amb les obres d'Agatha Christie, per exemple, aquest desordre en la publicació no tindria cap importància perquè tot i que el protagonista es repeteix, no hi ha una "subtrama" paral·lela respecte a la seva vida personal. En canvi, en les sèries de novel·la negra que es publiquen actualment passa el contrari i el fet de no seguir un ordre provoca desconcert i confusió en els lectors (com a mínim a mi sí). Personalment em fa molta ràbia que (per posar un exemple) en una novel·la el protagonista acabi de tenir un fill, i a la següent conegui a la que serà la mare de la criatura. No m'agrada gens, la veritat!


Dit això, he de reconèixer que quan publiquin les següents les penso llegir totes. Molt entretinguda i interessant, els personatges principals i secundaris tenen molta força i l'argument està molt ben treballat. De fet, feia molt de temps que en una novel·la d'aquest tipus no sospitava erròniament de tanta gent. I és que tots semblen tenir motius més que evidents! Ara veia molt clar que era aquest, tres pàgines més endavant havia de rectificar perquè tot apuntava a que era un altre... Molt divertit tot plegat!


En resum, l'he trobada molt entretinguda i interessant. De lectura lleugera, t’enganxarà des de la primera pàgina. Què més es pot demanar? Que publiquin aviat una altra!


Molt, molt recomanable!

6 comentaris:

  1. Estava intrigada, veia la novel•la penjada en uns quants blogs i no sabia de què anava. Avui he llegit la primera ressenya. Si la trobo igual l’agafo. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Hola guapa!

    No te'n penediràs, ja ho veuràs. La pega és que sí es fan moltes referències a la vida personal dels policies protagonistes i et quedes amb les ganes de saber més coses d'ells...

    Ja em diràs què tal si la llegeixes!

    Gràcies, com sempre, pels teus comentaris.

    Fins aviat!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      et poso el comentari aquí perquè no hi havia manera que s'obris cap altra opció.
      Jo el tenia encarregat al poble per aquest St.Jordi i no em va arribar.
      Tot i que en tinc moltes ganes, ara dubto si esperar a que publiquin primer els primers...

      Elimina
    2. Hola!

      Jo de tu no m'esperaria perquè és molt entretinguda i t'ho passaràs bé canviant de sospitós a cada capítol. Suposo que, com fan sempre, si els de l'editorial veuen que no té l'èxit previst igual no es plantegen de publicar les anteriors.

      L'argument l'entendràs perfectament encara que no sapiguem què va passar en les anteriors noveles, no pateixis gens. El que passa és que a molts ens fa ràbia aquests salts cronològics i som molt quadrats en aquest aspecte. Però, de fet, si saps o no qui li va posar banyes a qui no té cap mena d'importància a l'hora de la resolució del crim. Així que... llegeix-la a la que puguis perquè t'agradarà!

      Molts petons

      Elimina
  3. Hola, aquí estoy de nuevo. Es verdad que es muy entretenida, pero no puedo evitarlo, me molesta mucho saber que tanto Pia como Bodenstein tienen una historia detrás que ha salido en novelas anteriores. Tendremos que esperar a ver si publican desde la primera. Bueno, que pases un estupendo fin de semana. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar
      Totalmente de acuerdo contigo, hija. El caso más escandaloso que recuerdo me pasó con la serie de mi idolatrada Camilla Läckberg (que por cierto, la semana que viene me parece que ya sale el siguiente. Mmmmm ...). La cuestión es que empecé sin saberlo por la tercera parte (Las hijas del frío) y me dio mucho coraje. Imagina, los protas tenían una hija, en la siguiente que leí (la primera) se conocían y en la segunda ella se quedaba embarazada. Pues menuda sorpresa...

      De todas maneras, esta me ha encantado. Me lo he pasado en grande sospechando de unos y de otros (y equivocándome todo el rato, claro). ¡Ha sido estupendo!

      Gracias, como siempre, por tus comentarios.

      Un beso y que pases un buen puente de mayo

      ¡Hasta pronto guapa!

      Elimina