8/5/12

La sombra de la sirena


Läckberg, Camilla. La sombra de la sirena. Madrid : Maeva, 2012. ISBN 9788415532002.


Un nou cas pel comissari Patrik Hedström, els seus col·legues policies i l'Erica, la seva dona. Tenim quatre amics : en Magnus (desaparegut fa tres mesos i a qui acaben de trobar mort sota el gel), en Christian (bibliotecari de Fjällbacka i autor de l'exitosa novel·la L'ombra de la sirena), en Kenneth (la seva dona està en fase terminal d'un càncer) i l'Èrik (empresari amb pocs escrúpols i marit infidel). Un d'ells està mort i els altres tres han estat rebent cartes amb amenaces d'algú culte, molt organitzat i amb ganes de venjança. Per quin motiu? Què vincula aquests quatre amics? Quin secret amaguen tot i les amenaces que han rebut?


Sisena entrega d'aquesta sèrie de novel·la negra nòrdica. I la Camilla Läckberg continua sorprenent-nos com el primer dia! Aquesta és, sens dubte, l'autora de novel·la negra que més m'agrada. Les seves obres són entretingudes, sorprenents, de lectura àgil i fàcil i totalment adictives! Fins ara s'han publicat :


2002 - Isprinsessian - La princesa de hielo
2004 - Predikanten - Los gritos del pasado
2005 - Stenhuggaren - Las hijas del frío
2006 - Olycksfågeln - Crimen en directo
2007 - Tyskungen - Las huellas imborrables
2008 - Sjöjungfrun - La sombra de la sirena


El final (que no explicaré, evidentment) és impactant. El pitjor de tot és que hauré de tornar a esperar un altre any per veure com continua la història d'aquests suecs!


Absolutament recomanable, com totes les anteriors!

8 comentaris:

  1. Anònim8/5/12

    M'havia quedat una mica enrere amb les novel·les de la Camilla Läckberg, així que amb la teva recomanació m'animo a reprendre-les i a seguir llegint. Sempre va bé saber que no ha perdut la gràcia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Cap d'elles té desperdici! Aquesta dona continua en bona forma, t'ho ben asseguro.

      Moltes gràcies pel teu comentari, de veritat.

      Una abraçada

      Elimina
  2. Pues sí que llevas adelantada esta serie. Yo terminé Crimen en directo, y un día de estos colgaré la reseña, pero a mí me gusta más Asa Larsson, que creo que a tí te gusta mucho menos, así que por una vez disentimos. Otra cosa, creo que al final voy a leerme antes El sueño de la ciudad que la herencia de la tierra, porque la editorial me la va a mandar para que la reseñe. Ya te contaré. Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es que me gustan tanto que pasan directamente a la primera posición en la pila de pendientes. Qué le vamos a hacer, ¡esta mujer me tiene enganchada a sus novelas!

      También tengo pendiente la última de Asa Larsson. No me convencen demasiado pero como he ido leyendo las anteriores también leeré esta. Ya te contaré.

      A mí también me ofrecieron hace unas semanas la obra gratis si la reseñaba. La lástima es que tuve que rechazar la oferta porque me había adelantado y ya la había leído y reseñado en el blog. Ya me dirás qué tal cuando la leas...

      Besitos

      Elimina
  3. Anònim9/5/12

    Hola Sandra,
    jo he llegit les tres primeres d'aquesta autora i he difrutat moltissim. Es un gènere que m'agrada per que es entretingut i fàcil de llegir. Ara tinc per començar "Las huellas imborrables", quan el meu fill l'acabi l'agafo jo.

    Per cert felicitats pel teu blog, el trobo molt interesant, a mes pel que veig tenims el gust bastant semblant en quan a lectures. Alguna vegada ja hi havia entrat però fins l'altre dia no havia deixat cap comentari, per que sempre vaig depressa, jeje.

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Àngels!

      A mí també m'agraden moltíssim les novel·les de la Camilla. Ja veuràs com t'agradarà quan l'acabi el teu fill i la puguis llegir tranquil·lament.

      Si no n'has llegit cap, també et recomano les novel·les de la Mari Jungstedt. L'estil és molt semblant i també són molt entretingudes.

      Moltes gràcies! Em fa molta il·lusió que et vagis passant i que el trobis interessant. I si em vas deixant comentaris de tant en tant, doncs encara més! Moltes gràcies, de veritat.

      Petonets

      Elimina
  4. Hola,

    Este libro sigue la linea de los anteriores, pero he notado que ha dejado los argumentos continuos y personales muy de banda y se concentra en la historia principal. Me ha faltado un poco más de explicación de los personajes secundarios.

    Tienes la tensión asegurada desde el inicio pero con un argumento similar utilizado por otros autores, como Mari Jungstend (y hasta aquí puedo leer...).

    Estoy de acuerdo contigo en que nos costará aguantar hasta la traducción/publicación del siguiente libro (que desde el 2009 está en Sueco)

    Gracias por recomendarme a estos autores nórdicos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Hola Álex!
      Estoy totalmente de acuerdo contigo. En esta ocasión pasa al contrario que en "Las huellas imborrables", en donde los personajes secundarios pasaron a un primer plano.

      Tendremos que tener paciencia y esperar un año entero, ¡qué le vamos a hacer! Por suerte, los autores nórdicos están de moda y tenemos muchas series donde elegir para entretenernos y disfrutar del frío escandinavo hasta el 2013.

      ¡Gracias a ti por hacerme caso! Ji Ji Ji

      Un besazo

      Elimina